Kutyaovi

A városi kutyatartás első problémái már a kölyökkutya családhoz kerülésével megkezdődnek. Hova vihetem sétálni? El merjem engedni? Nem fogják bántani a nagyok? Felszed mindenfélét a földről, ráadásul el is szalad tőlem, mit tegyek? Ezek, és más hasonló kérdések merülnek fel a gazdákban. A bizonytalan gazdit a kutya sem veszi komolyan, egyre kevésbé követi, fogad szót neki. A kutyaovi egyik legfőbb célja, hogy a gazdákat még a problémák kialakulása előtt megtanítsuk az egészséges rangsor felállítására, a kiskutya helyes nevelésére.

A kutyák kölyökkorban nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak. Azokat az élményeket, melyeket ebben a korban élnek át, mélyen elraktározzák. Ezért nagyon fontos, hogy kontrollált körülmények között ismerkedjenek a különböző ingerekkel, a saját tempójukban, semmit sem szabad erőltetni. Játék közben tanulják meg a közösség szabályait, a kommunikáció formáit, hogy mekkora erejük van, mi az ami már fáj a másik kutyának, stb. Ehhez a korai szocializációhoz és ingerhez szoktatáshoz nyújtunk szakértői felügyeletet, segítséget. Az alap gyakorlatokkal is elkezdünk ismerkedni és ezzel felkészítjük a kutyát a későbbi iskolai foglalkozásokra.

Az óvoda nem tanfolyami rendszerben zajlik, ahhoz bármikor lehet csatlakozni és a részvétel gyakorisága is tetszőleges. A foglalkozások itt is több csoportban zajlanak, a kutyák mérete, kora, temperamentuma és érzékenysége alapján. Minden kutyának ajánljuk, a nagyon félős, ill. a várhatóan domináns kutyáknak kötelező!

Ízelítő az óvodai foglalkozás anyagából:

  • szocializáció oktatói felügyelet mellett
  • környezeti ingerekhez szoktatás – kerékpár, motor, fűnyíró, furcsa tárgyak-hangok, idegen emberekkel találkozás, stb.
  • állatorvosi tanácsadás
  • otthoni együttélés kialakítása – szabályok felállítása
  • ismeretterjesztő előadások, tanácsadás
  • ismerkedés az alap gyakorlatok tanításával – ül, fekszik, hozzám, stb.
  • játék

Jelentkezési feltétel: A kiskutya betöltötte a 3 hónapos kort, de 7 hónaposnál fiatalabb és rendelkezik a megfelelő oltásokkal. Az első alkalomra kérjük, hozzák el a kutya oltási könyvét is!

Amire szükség lesz: Éhes kutya, jutalomfalatok (pl. sajt, virsli, párizsi, stb.), sétáltatós felszerelés: nyakörv vagy hám + póráz, időjárásnak megfelelő öltözék, jókedv.

Foglalkozások időpontja: szerda: 18:30-19:30; vasárnap 17:30-18:30

Részvételi díj: Az első alkalom ingyenes. 1 alkalom: 1200.- Ft; 5 alkalmas bérlet: 5 500.- Ft; 10 alkalmas bérlet: 10 000.- Ft, a megmaradt ovibérletet beszámítjuk a tanfolyamainkon!

Információ: Telefon: +36 70/424 0987; E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csepel-Szigeti kutyasuli © 2013 Minden jog fenntartva.